Dagens fråga: Spontan trip till LA vs Camping?

Så denna dag flög förbi. De L och M började skolan idag, S börjar inte fören på fredag. Så jag och S tog bart till Berkley för att fixa mitt social security number. Hörde nämligen att det gick snabbt där och mycket riktigt, in ut på mindre en 15 min. Jag får det om 5-10 dagar!
Sen åkte vi hem åt lunch, hämta L och M, gjorde lite läxo,r läste lite  och spelade lite spel. Sen kom mina värdföräldrar hem, vi åkte och åt lite sushi sen var det dags att träffa tjejerna på starbucks.
Jag blev då erbjuden att bila med dem till LA denna helg, eftersom det är Labor day på måndag så är det långhelg! Men jag här även blivit erbjuden att följa med min värdfamilj att kampa. Så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Kampa med familjen är ett bra sätt att conecta lite mer, och jag gillar faktiskt att kampa! Men LA med en grupp trevliga tjejer och en sådan lätt och billig chans, kanske inte kommer igen. Kluvad!
Vad ska jag ta, LA eller Kampa?
Kram
Sandra

Tuttut, videoblogg

Varning för en extremt lång videoblogg med prat om ingenting och irretationer på trafiken!
Kram
Sandra

En amerikans bio upplevelse.

Så idag hade jag min första amerikanska bio upplevelse. Vilket var sig ganska likt den svenska.
Det såg verkligen ut som en bio man ser på film, med de där bokstäverna som säger vilka filmer som går och med de små båsen som man köper sina biljeter i. När vi kom in fick vi våra biljetter rivna sen gick vi upp. Jag köpte en LITEN popcorn och en LITEN läsk, och detta i american size motsvara ungefär en mellan läsk och en mellan popcorn. Värt! Filmen vi såg var Columbina (något sånt) en förvånadsvärd bra film. Lite action med skratt. Som sagt förvårnadsvärt bra.
Stolarna var sjukt sköna man kunde luta bakåt och de hade en läskhållare (vilket inte finns på vår lilla bio hemma).
Så nu ligger jag i min säng och spelar sims på facebook (sjukt beroende) och så bloggar jag förstås.
Imorgon blir det en tur till Berkley sen SFC sen blir det antagligen en sleepover i Berkley. Weee.
Det är lite skönt att komma ut ur huset och träffa lite folk! :D
Kram
Sandra

Saknar studentlivet!

Så nu börjar det för studenterna i Nyköping studentfester och annat galet! Då insera jag att jag faktiskt saknar mitt sista år på gymnasiet. Allt var så klockrent! Alla fester alla vänner allt annat galet och roligt, det är helt sjukt att det åren var slut innan jag hann knäppa mina fingrar.
Självklart är det spännande det här med men man gluttar ju alltid tillbaka till det man redan vet var sååå sjukt roligt!
Att gå till skolan varje dag var kanske inte toppen förutom att träffa sina vänner. Man inser inte hur lätt man hade det förän nu. Man kom gjorde det man skulle, behövde inte tänka så mycket förutom för de där matte uppgifterna.
Livet var bara lätt och roligt lite så som man önskar att livet alltid var.
Men jag slår vad om att när det här året är slut så kommer jag antagligen säga samma sak om året i USA.
Det börjar hända saker här, jag känner mig inte så ensam längre. De andra au pairerna i mitt område är så shyssta och drar med mig på saker. Så ikväll blir det bio och imorgon en tur in till SFC med Ilka för att träffa Helen! Äntligen är hon tillbaka från semestern med hennes värdfamilj! Så då blir det shoping! Det ska vara skinande sol hela helgen, eller vänta det har alltid varit skinande sol här! Haha. Ända nackdelen är att jag misstänker att det är något pollen liknande som har slagit ut. För min näsa vill inte sluta rinna. Min värdpappa har samma problem! Gahhh haha, usch för pollen!
Ne nu ska jag göra några ärenden sen ska jag åka och hämta 2 av 3 värdbarn på camp.
Kram
Sandra

En bra dag.

Så efter ha haft några botten dagar så har den här dagen varit riktigt bra!
Jag vet inte varför men allt har kännts sjukt bra idag! Jag körde inte vilse, jag hade kul med barnen. Det var nästintill inget tjaffs. Kanske de vet att jag inte går att driva med. Jag fick en lång skön tupplur på förmiddagen. Allt gick bra! :)
Det har varit två dagar sedan jag körde vilse sist, wop wop!
Vi hade en trevlig middag hela familjen. Och det bades en bordsbön, vilket jag aldrig har varit med om förut! Så jag såg nog ut som et frågetecken haha!
Och imorgon är det fredag, helg! Så det blir ev bio och på lördag så är det cluster meting och en trip till SFC :D
Hoppas imorgon är lika bra som idag. Behöver några fler dagar där man VILL skratta och lee.
Weeee!
Its gonna be a good day.
Kraaam
Sandra
Ps.
Amanda håller tummar och tår för dig! :P
Ds.

Vad man minns.

Jag sitter och kollar igenom massa bilder på facebook (på mig själv) och får massa flashbacks. Det är då man inser att tiden bara går så snabbt! Helt sjukt! Nästan lite sorligt faktiskt att man inte kan få hålla kvar i alla de där underbara tillfällerna man upplever i livet. Ibland vill jag bara ha en kontroll så man kan trycka på pause. Och bara ta in livet! Det är som en kall vindpust i hettan, den är där för en sekund man njuter av den medans den passerar men när den är borta så önskar man att man skulle ha tagit dag i den, när man inser att det är omöjligt får man istället njuta av minnet av vindpusten tills nästa kommer.
Mina senaste år specielt på gymnasiet har varit fyllt med så sjukt underbara minnen! Hela gymnasiet var verkligen min grej! Jag hade en klass som man inte kan beskriva hur underbar den var. Och jag vann vänner och minnen för livet! Det är helt sjukt att detta är bakom mig.
I natt drömde jag om min sista dag på högstadiet bara att jag slutade på fel skola. Jag slutade på den jag gick på sen lekis till åttan i drömmen men jag slutade i nian på en annan skola. I alla fall då mindes jag alla minnen där ifrån. Det är så sjukt vad man minns.
Jag tror man lever lite på sina minnen här  i usa, i från gamla trygga Sverige. Eftersom man är så ensam här.
Men snart snabbare än vad jag kan tro så kommer jag sitta hemma och minnas allt här i från.
Livet är verkligen fyllt av lyckliga minnen. De är de som har överhanden över de mindre lyckliga i alla fall när de kommer till mina minnen.
Idag blev det en random blogg men mitt huvud snurrade så behövde skriva av mig lite!
Massa kramar
Sandra

Soo true!

Nu ska ni få höra något! Det de säger på orientation om att det är en bergodalbana och  att alla känslor går upp och ner! Soo true! Igår var värkligen jätte jobbigt, och det var det imorse med! Jag körde vilse när jag skulle släppa av barnen vid camp och när jag satt i min ensamhet och åt lunch så brast det igen!
Men nu är det inte så jobbigt längre, eller inte så att man vill börja böla varje minut.
Kännslorna här är verkligen förstärkta om man jämför med hur de skulle vara hemma. Frustationen blir dubbelt om inte tredubbelt så stor när man inte hittar vägen. Ensamheten är gånger 100 när man inte har sin familj.
Men barnen gör det faktiskt lättare. De är självklart barn vilket resulterar i lite frustation när dfe inte gör som man säger. Men de tar väldigt snabbt in än och deras glädje när man hämtar upp dem, gör det hela lite lättare.
Det kommer nog vara en bergodalbana ett tag, men mitt löfte till mig själv är att jag stannar till Nyår och om det inte är någon förändring alls och allt är jobbigt då åker jag hem.
Men jag säger ju det de vet vad de pratar om på orientation. Jag satt där och tänkte de kommer inte hända mig, de må hända till alla andra men det kommer inte hända mig! Haha, my a**! Jag tror att vissa åker på de bergodalbanorna som är till för vuxna och andra åker på bergodalbanorna för barn. Men vänta de sa något liknande på orientation! Haha.
Jag säger bara de till er som åker. Lyssna på de på orientation, de vet vad de pratar om!
Något som jag kan tipsa er om är (det kan låta töntigt), men ta med er era gossedjur som ni hade när ni var små, jag har min panda med mig, och en liten björn som det står kram på. Det hjälpte faktiskt lite ett ligga i sängen och krama dem. Precis som man gjorde när man var liten! Haha, tönt men true!
Gjorde natten lite lättare! Haha!
----
På tal om annat: Jag tror jag har löst mysteriet om vem som ringer mig mitt i natten. Det är typ platsbanken som undrar om jag kan komma och jobba, men jag är ju i USA så det går inte. Men nu vet dom det! Så om samtalen slutar så är det dom som har ringt och väckt mig i min skönhetsömn.
Kram
Sandra <3

En dag med mot vind...

Idag var sååå inte min dag! Dagen började bra jag hade barnen från elva. Men när jag kom hem så hamnade jag i en liten disbyt med min HM och det bara brast, tårarna rann och vid det tillfället så ville jag inget annat än att åka hem! Men som tur var så skulle jag till Berkley för att träffa Ilka så det var bara skönt att få komma iväg. Så när jag satte mig på tåget ville mina tårar bara rinna mer! Men jag höll dem inne! Tills jag satte mig i bilen och Ilka fråga mig hur jag mådde! Då bara brast det! Men hon fick mig på bättre humör, specielt med hennes galna körning! Ojoj. (Ilka if you reed this: you are a crazy germen driver! Haha) Vi körde sjukt vilse men när vi var framme så var det dags för: SHOPPING!! Det blev två tröjor från abercrombi (båda på rea) en kofta och ett bar filpflops från Old navy. Sen så blev det lite shopping på IKEA för Ilka behövde saker till hennes rum. Och sen åt vi köttbullar och potatosmos! Så välbehövt!
Sen var det dags för mig att ta BART (tåget) hem och jag ville verkligen inte! Vart helt gråtfärdig, hade ingen lust att ta tag i situationen! Men då så gillar man amerika lite. En random (påverkad man) började prata med mig och babbla om att jag var vacker sen började han prata med min granne och försökte para ihop oss! Haha sten kul!
Men när jag var tvungen att gå av så kom klumpen i magen igen! Bölade lite inför Ebba som åker imorgon! Gud vad ska jag göra utan henne!? Hon fick mig och inse att det är okey att känna så här och att jag bara ska låta tårarna rinna! Och det är sällan jag gråter ska jag meddela er! Men när jag kom in så bad min HM om ursäkt och vi pratade igenom det och allt annat tillsammans med min HD också. Så nu känns det lite bättre. Men jag tror verkligen att kultur chocken är här! Usch! Men hellre nu än om någon månad!
---
Påtal om annat var ju på cheescake factory igår! Sjukt stota portioner sjukt gott!
Det var det!
Kram
Sandra

Fått smak på arbetsdagar!

Så igår jobbade jag själv på eftermiddagen. Det gick ganska bra jag fick ta några disbyter med baranen men det gick bra. Man märker att de testar än, men jag råkar ju vara envis så har jag sakt en sak så håller jag mig till det. So no problems.
Jag körde lite vilse till bibloteket så jag skjusade barnene direkt till deras fotboll, detta resulterade i att vi var en halvtimme tidigar, så jag lirade lite med dem. Sköt några mål, rädda några bollar och släppte in några, det var riktigt roligt jag hade nämligen bara killen och älsta tjejen minstingen var på fariy land med Ebba.
Btw: Jag kör samma stuk som många andra au pairer och kommer kalla dem med deras första bokstav:
Killen: L Mellan tjejen: M och Minsta tjejen: S. För att göra det lättare för oss alla.
På kvällen hade vi en liten middag för Ebba med vad jag antar är familjens närmaste vänner. Gud vad många skratt man fick sig! Sjukt roliga samtalsämnen.
Efter det var det sovdags var helt utmatad skojar inte!
Jag sov sjukt bra, haha.
Idag är det bara lungt ska åka till cheescake factory ikväll. Har även kollat runt på lite kurser att läsa, blir nog en foto kurs har nämligen tänkt och köpa en systemkamera. De är ca 1000-2000 kr billigare här! Elektronik här är sjukt billigt!
Jag antar att ni får en liten update senare i kväll ang cheescake factory!
Ha det bra!
Kram
Sandra

Sluta ring mig kl Ett på natten!

Tjohej du som ringer mig mitt i natten! (Jag veta att det är mitt på dagen i Sverige). Kan du snälla skicka mig ett mail istället?
Och på tal om annat så jobbade jag helt själv på morgonen idag. Så jag gjorde lite frukost till barnen  och sen spelade vi spel, efter det körde vi och hämtade upp Ebba (andra au pairen) på feryn. Och ja det betyder att jag körde själv med barnen i bilen, gick väldigt bra faktiskt!
Sen åkte vi till någon lekpark liknande grej sjukt cool var den! Jag var off work då men efter som vi skulle till IKEA efter hade jag inget imot det!
Införskaffade mig massa gott! Min helg är alltså gjord! Haha.
Jag har varit borta från Sverige i lite mindre än två veckor och blev sjukt sentimental när jag gick in på IKEA, det var ett mini Sverige! Jag vet det låter galet, men om ni skulle vara i en liknande situation som mig, tro mig då skulle ni förstå!
Så imorgon jobbar jag eftermiddag vilket resulterar i Sovmorgon!
Börjar vänja mig med amerikat. Hoppas jag slipper alla dippar som de snackar om på orientation... yhee like that´s going to happen! Men hoppas kan man!
Bilder på mina inköp
Fläder saft och gifflar

Kola snören, daim och singoalla my day is completed!

Kram
Sandra

En dag med äventyr!

Så idag tog vi färjan med barnen in till SF. Där vi mest tog de lungt och sedan gick och hälsade på deras mamma på hennes jobb. Högst upp i byggnaden på 26 våningen hade hon sitt kontor, snacka om utsikt! Sen tog jag och mamman färjan tillbaka med barnen.
Sen bar det av till Berklay för att träffa Ilka en tjej från orientation. Vi åt lite thai mat, hot! Det var så skönt att få komma ut ur huset, inte för att jag inte trivs. Men man behöver få göra något annat. Att bara få prata lite om allt möjligt var sååå skönt! Vi bestämde oss för att gå på The scripts konsert i september! Kommer bli så kul! Jag lever i ett sjukt bra område när det kommer till att få se konsert de passerar ofta SF när de är på turne enligt min host mum. Ska bli sjukt kul i alla fall!
Fast nu ska ni få höra något. Så jag har ingen amerikansk telefon än för den har deras nuvarande au pair. Och när jag skulle åka från Berkley så ringde jag min host mum från min kompis telefon och sa att tåget gick vid nio fast sen ändrade jag och sa att det gick vid 10 över nio. Och jag har ännu inte lärt mig hur man säger tiderna här så hon trode jag skulle komma till stationen kl 10 över nio så hon hade väntat på mig i tjugo minuter. Och jag var tvungen att springa på toa för min blåsa höll på att sprängas (bokstavligt talat) så jag kom ännu senare! Hon blev orolig och trodde jag hade försvunnit.
Hon kunde ju inte få tag på mig. Det var meningen att jag skulle ha hennes telefon men hon glömde den på kontoret. Och när jag skulle ringa henne så hade jag hennes mobilnumer vilket hon inte kunde svara på eftersom telefonen låg på kontoret, så hon hade lämnat ett medelande på telefonsvaran till mig att jag skulle ringa min host dan. Haha. Allt var bara kaos! Men imorgon har jag i alla fall min host dads telefon. Eftersom jag har barnen på morgonen. Så då ska inga problem uppstå får vi hoppas!
Jag bjuder på lite bilder från utsikten på min host mums kontor:
Kram
Sandra

Vem ringer kl ett på natten!?

Snacka om mega förvirring jag fick i natt när telefonen ringde. Min första reaktion var SVARA! I natt mössan tar jag mig dissorienterad till telefonen, kollar vem det är som ringer (okänd) precis när jag trycker på gröna luren kommer jag på: "Skit jag är ju i USA dyrt!" Vilket resulterar i att jag klickar vem det nu var. Först tänker jag "haha där får du för att ringa mig mitt i natten!" Innan jag kopplar att det är mitt svenska nr vilket gör att det är dag i Sverige haha! Så vem det nu var som ringde, mail tack!
Idag blir det in till SFC med barnen sen vandra omkring lite där. Och när jag har slutat så ska jag åka till Berkley och träffa Ilka, en tjej jag träffa på orientation vi ska äta middag.
Men nu ska jag skicka mina bilder till walgreens så att jag kan hämta ut dem och få bilder i mitt rum! Jippi! :D
Uppdaterar er senare i kväll, vilket är eran natt eller morgom...Den här tidskillnaden gör mig förvirrad! Jag uppdaterar er, punkt!
Kram
Sandra

Köra i Amerikat!

Så idag var vi på någon science grej med barnen det var riktigt kul. Vi byggde oss en liten stad med kappla stavar. Och utsikten var helt sjukt vacker från de stället. Vi såg hela Bay area! :D
Efter de så körde vi dem till swim class, och jag fick köra lite. Snacka om en utmaning. Eller själva utmaningen var mer vilken fil man skulle lägga sig i eftersom jag inte viste vart vi skulle. Så jag tror det här kommer bli spännande. Men jag fick bara tre motorstopp (vi kör manuel, woho!) Det gick i alla fall bra, jag ska läsa på reglerna och kartan lite så att jag hittar. Jag kan ju påpeka att vi inte körde mortorväg, de är nog lite mer crazy! Haha men jag tror nog jag ska kunna klara att köra här. We will see.
Unerbar utsikt, kan nog tänka mig att bo här! :P
Vår stad, stolta miner kan jag ju säga! :D
Jag tänker inte visa barnens ansikten även om jag får tillåtels. Jag känner mig inte trygg med att lägga ut bilder på barn på internet. Det är min personliga åsikt och mina personliga värderingar. Just so you know.
Mysig dag.
Kram
Sandra

Bildbomb NYC!

En mini bildbomb från NYC tour!
Jag och Mia på Top of the rock

Top of the rock
Crazy!
Ilka och mii
Jag och crazy girl Mia
Okey så det kommer nog komma mer bilder när de andra tjejorna har laggt ut dem :)
Kram
Sandra

Första arbetsdagen!

Så igår var min första arbetsdag. Då åkte vi till typ ett nöjesfällt/zoo. Det fanns massa olika attraktioner som barnen kunde åka men även massa djur, så man kunde se. Vi såg en elefantshow en fågelshow och en speckhuggarshow. Alltså det är ju coolt och se det, men tyckte så synd om djuren för deras burar var verkligen i minsta laget. Usch stackarna!
Det var i alla fall jätte kul det var ett bra sätt att bunda sig lite med barnen. Alltså de har barnen är bara så gulliga de är väldigt öppna för mig trots att deras gammla au pair är här. Men det kan nog ha och göra med att hon visar att jag är okej och så vidare, vilket känns riktigt bra. Allt känns riktigt bra här so far so good!
På kvällen var vi på starbucks och träffade lite andra au pair:er vilket var trevligt. Jag tror jag går dit igen nästa vecka. Det är ett bra sätt att skapa kontater.
Idag vet jag inte riktigt vad planerna är, men det blir nog bra! :D
Bjuder på lite bilder från gårdagen.
Speckhuggaren
American egel
Elefanten
Dragkamp mellan barnen och elefanten, de förlorade. Hihi
Kram
Sandra

Don´t underestimat the California sun!

Jag skojar inte, jag brukar inte bränna mig, men tjohej det har jag gjort på både axlar och bröst.  Man ska inte underskatta solen här! Och de säger att det blir varmare i september, oktober ojoj. Kan ju säga att jag använder solkräm härdan efter! Haha.
Det var en avskedsbrunch för deras au pair idag som jag överlappar med och jag säger det. Alla kom fram och presenterade sig, eftersom jag är den nya au pairen. Så det var jag vet inte hur många namn och en förklaring till hur de känner familjen eller henne. Jag tackar min VM att hon sa till dem att ansikten och namn inte var min grej. Haha då blev det lite lungnare i mitt huvud. En snubbe sa "I will tell you my name every time we will met" och en annan sa "For you I will wear a nametag" Haha härliga människor! Så nu behöver jag inte känna mig dum om jag inte minns deras namn. De finns något namn på det, alltså att inte kunna minnas namn och koppla det till ansikten. No suprice I don´t remember the name for it! Haha.
Men jag tror verkligen att jag kommer trivas här. Hela familjen är så varm och kärleksfull och barnen är hur söta som helst! Men självklart så känns allt fortförande lite konstigt och ovant men det blir nog lättare när jag ska börja jobba, vilket är imorgon.
Jag håller även på att bekanta mig med den lilla staden i dag tog jag en tur ensam till walgreens för att köpa lite små grejer, hårborste, hårsnoddar, tankräm och lite annat. För mig är bästa sättet att lära känna en stad att själv gå ut och försöka hitta min väg.
Jag har även börjat att göra mig hemmastad i mitt rum, allt är uppackat nu ska jag bara fixa lite bilder till mina ramar som finns här tänkte göra de i veckan sen är jag nog nöjd. No worrys jag ska visa er mitt rum. Sjukt mysigt!
Allt känns så bra men så konstigt haha!
Kram
Sandra
Bjuder på en bild från NYC!
Jag med härliga tjejer på top of the rock

Jag lever, no worrys!

Det är ingen fara jag lever! Jag har bara inte orkat blogga. Det där med jetlegg inte min grej. Haha.
Det har varit väldigt intensivt de senaste dagarna. Orientation var sjukt intensivt men roligt, tänkte blogga om det i ett inlägg så att ni vet allt.
Jag har varit hos familjen sen torsdags natt. De verkar super trevliga, men det känns fortförande lite ovant att gå och rota i deras kylsåp och veta vad man ska prata om. Haha men det tar sig.
Det känns skönt att ha deras au pair som de har haft i år här, she knows it all. Härlig tjej och svensk!
Barnen är hur söta som helst. Det känns ändå som om det har kommer bli ett bra år men vi får se när man börjar jobba. Just nu flyter man omkring och försöker bekanta sig med området och allt nytt.
Att ha jetleg samtigt som man konstant får nya intryck är väldigt tröttsamt. Så det känns skönt  att bara få ta det lungt.
Igår var vi på banken och fixade ett konto till mig vilket var en jäklig procidur jämfört med Sverige så var det mycket krongligare speciellt med tanke på att jag inte hade ett socalsecurity number. Och idag var jag inne i San francisco med världmamman och barnen. Riktigt trevlligt.
Familjen gillade mina presenter och barnen blev helt extas.
Jag tänkte lägga upp lite bilder från New york och på vad jag gav dem.
Ni lär bli bombade av inlägg idag, haha.
----------
På tal om något annat jag var med min VM en snabbis och köpte lite hårschampo  och när jag ska betala  så pratar  min VM med hennes kompis om utbytesstudenter och så frågar kassören mig.
"Are you an exchangstudent?" och jag svarar "No Im an au pair" och så säger han "Okey you sound british" Och då svarar jag förstås "Im not british Im swedish" "Oh okey" och så såg han sjukt förvirrad ut, haha. Lär nog få en hel del kommentarer om de efter som jag har ett britiskt utal. :P
Kram
Sandra

Orientation dag 2

Så idag har varit en händelserik och tröttsam dag. Det är lite jobbigt att sitta och lyssna på engelskan hela dagen. Men nu börjar det bli en vana och det är redan konstigt att skriva på svenska.
Men det är faktiskt väldigt kul tröttsamt men kul. Damen vi har är väldigt rolig och får oss att skratta stup i kvarten. Haha.
Mina rumskompisar är awesome två tyskar och vi ska vara i samma område varav en i samma cluster! Awesome! Sen finns det yttligare två som ska till SF! Weee! Haha.
Jag fick ta en tur till doktorn idag för jag hade urinvägs infektion. Och jag skojar inte när jag säger att det är som i filmer, med att man får fylla i massa papper. Men nu är allt bra med mig! :D
Tänkte ge er en mer detaljerad besrivning av hela orientation senare, just nu ska jag sova. Jetleg, gahhh!
God natt
Kram
Sandra

På Amerikansk mark

Nu har jag varit på Amerikansk mark ett tag vilket känns sjukt konstigt! Känns som jag bara är på semster, det har inte slagit mig än att jag ska vara borta ett år.
Hotell rumet är sjukt fin och just nu har jag det helt för mig själv eftersom mina rumskamrater inte kommer inslänntande förän sent i natt med deras flyg.
Det har varit ganska lungt idag bara hängt med härligare Holländare och Sydafrikaner.
Men imorgon blir det fulldag!
Fick reda på att min världfamilj har varit sjukt gulliga och betalat min New york tour! Blev nästan lite tårögd när en av de som jobbar här sa att de hade betalat! :D
Än så länge har jag inte haft det svårt med engelskan, blir lite jobbigt att förstå de som är invandrare och har en kraftig brytning. Men annars går allt bra!
Ne nu ska jag få lite sömn!
God natt!

Extra, Extra!

Sandra sitter på ett plan till Usa! Hon ska först till New York i fyra dagar, för att sedan fara vidare till San francisco där hon ska bo i ett år!
Galet är allt hon säger, hon är överlycklig att det äntligen är hennes tur! Att få åka till usa har länge varit hennes dröm! Och nu är den bokstavlingen runt hörnet!
Om ni har tur så uppdaterars ni snarast!
Kram
Sandra

På väg mot Arlanda

Snart är jag där! :D
Kram
Sandra

Skojar inte!

Idag är det min sista dag i Sverige, imorgon kl 9 ska jag gå ombord på planet och åka mot New york! Galet!
Idag är det mottsatta känslor än vad jag hade igår! Jag är sjukt pirrig och upprymd! Äntligen så är det dags!
Kommer nog bli lite jobbigare fram mot dagen när man säger "-Se you later!" och tänker "solong suckers, going to miss you!"
Det har var min sista natt i min egen säng på ett år. I natt så sover jag i en hotel säng. Lite bitterljuvt jag slipper åka mitt i natten men jag gillar min säng, haha!
Dagen som jag har framför mig är några på återsenden! Packa det sist sen sätta mig i bilen och åka mot arlanda. Det blir jag och päronen som åker sen kommer min Emma att åka ner från Uppsala imorgon och säga hejdå! Brosan stannar hemma. Bläää på dig! Haha ;)
Ne nu ska det sista fixas! Bloggar mer i kväll!
Kramar
Sandra
Ps.
Om ni har missat det här: JAG ÅKER I MORGON! Haha.
Ds.

Det är tungt i hjärtat.

Idag är en riktigt jobbig dag. Jag inser att mina dagar in Sverige börjar komma mot ett slut, vilket just nu bara suger. Det är en bit i mig som inte förstår att jag ska åka, en bit som kanske inte vill förstå. Och sen har jag en annan bit som är pirrig och längtar.
Jag sa hejdå timm min mormor idag vilket var så sjukt jobbit! Jag älskar henne så mycket, och det var jobbit att säga hejdå, speciellt med tanken på hur hon mår nu...Hon grät en skvätt vilket gjorde otroligt ont i mitt hjärta. Hon har alltid varit min förebild och det gjor ont att se henne ledsen.
Generellt att säga hejdå till alla släkt och vänner det gör det hela mycket jobbigar. Jag är så otroligt lyckligt lottad i livet. Jag har så underbara människor runt mig, jag kan inte önska mig mer av livet.
Jag känner redan nu att de första veckorna i USA kommer vara kämpiga, så om jag är dålig på att uppdatera bloggen, så vet ni varför.
Jag vet att jag vill åka, jag längtar verkligen till att få träffa min världfamilj! Men att lämna Sverige kommer bli svårare än vad jag trodde. Och jag tror att jag behöver tid för att få allt att sjunka in.
Det är så sjukt att jag åker om två dagar! Jag önskar att jag skulle kunna njuta lite mer, men just nu så behöver jag bara låta de kännslor jag har, få spela ut sig själva.
Det är nog jobbit för alla au pairer när de lämnar sitt hem, vilket jag visste innan. Men det är inte förän idag jag inser hur jobbigt det är. Jag börjar förstå min kompis Sara nu med alla känslor hon hade innan hon flyttade till Spanien. Allt bara snurrar.
Jag vill inte att ni ska missförstå mig, jag vill verkligen åka, det här är min dröm! Men jag flyttar inte till en annan stad i Sverige utan till en annan stad i ett annat land. Jag har alltid vetat att jag ska lämna Sverige efter studenten, jag visste bara inte att tiden skulle gå så snabbt.
Men jag vill så gärna testa på livet i Usa. Måste bara säga på återsende till mitt liv i Sverige. Men om vi ska se det på den possitiva sidan. Jag är faktiskt tillbaka i Sverige om ett år.
Det är galet att min tur snart är här! Jag längtar, men det är lite tungt i hjärtat.
Snart börjar mitt nya liv!
Kram
Sandra

Svar till Elvira

ELvira om Kapten röd:
kan du inte göra ett till videoinlägg?? :)+ lite frågor..
1. varför valde du att bli aupair?
2. hur fick du ihop dina timmar om barn?
3. vilken linje gick du?

XD

Hej Elvira!
Haha kul att du vill att jag ska göra ett till videoinlägg. Jag har två stycken planerade så de kommer. :) Har varit lite upptagen så har inte riktigt blivit av. Mina vänner vill av någon konstig anledning träffa mig, förstår inte varför.. xD Men de är på g!
För att svara på dina frågor:
1. Au pair var för mig lite av en reservplan. Jag ville från början plugga i USA men när jag såg priserna. Så tänkte jag bokstavlingen "no way in Hell!"
Så blev au pair ett naturligt val för mig eftersom jag älskar barn och till USA skulle jag bara! En bra kombination helt enkelt. :)

2. Jag fick ihop mina barntimmar på två olika vis.
Förra sommaren sökte jag feriepraktik av kommunen. Min kommun erbjuder 3-4veckors jobb för gymnasieungdomar under sommaren. Jag bad då om att bli plaserad i barnomsorgen och hade turen att bli det. Så på så vis fick jag ca 90 timmar
Det andra sättet jag fick ihop mina timmar var tackvare min kära mor. Som sa till sina arbetskambrater att jag kunde tänka mig att vara barnvakt. En av dem nappade, så jag fick några timmar där. Men det var deras grannar som gav mig istortsätt alla timmar. De behövde hjälp ca en gång i veckan och det var dem som jag använde som min huvudreferens under min ansökan.
Ett tips som jag gav till min kompis eftersom hon inte hade möjligheten att göra detta var att gå in på ett dagis eller fritids och fråga om hon kunde praktisera där (gratis). De brukar funka jätte bra, det gjorde det för henne i alla fall.
Och nu till sista frågan.
3. På gymnasiet läste jag samhäll med inriktning språk men även med ett socialt spår. Så jag läste mycket spårk och psykologi under min gymnasietid. Passade mig perfekt!

Hoppas du är nöjd med svaren!
Kram
Sandra




Kapten röd

Sitter och lyssnar på kapten röd och njuter av att få slappa lite. Gillar verkligen hans texter!
Idag slutade jag jobbet kl 13. Sen träffade jag min Anna-karin och hon hjälpte mig att skriva ner adresser packa lite och välja bilder som jag ska lämna in och sen ha med mig till USA :)
Min väska är överfull typ, illa! Men det ska nog funka..eller inte. :P
Det är spännande att det är så nära nu.
Men nu ska jag nog snoza lite.
Kram
Sandra
Jag och Anna-karin från nyår 2009 <3

Det faller bananer från himmelen!

Haha, okej inte riktigt! Den titeln var ett av de många infall jag får när jag blogga! (Och i vardagen) xD
Idag är det 1 vecka eller 7 dygn eller 68 timmar eller 10 080 muínuter innan jag åker till USA! Gaaalet!
Igår sa jag hejdå på riktigt till min kära Sofia och idag till Salla de är båda bortresta när jag åker! Snyft! :(
Det är så galet att jag vill gråta av lycka och sorg över att jag åker snart! Kännslorna är så blandade att jag inte riktigt vet hur jag ska hatera allt. Som jag sagt många gånger så kommer det vara jobbigt att lämna alla!
Men samtidigt spännande att träffa massa nya!
Kan inte tro att mitt äventyr är så nära!
Kram
Sandra

RSS 2.0