Bilder från förra helgen

Här  är några bilder från föra helgens wake surfing.
Vi fick börja med att hålla i från en stång, vilket var relativt lätt..
...men det hindrar inte mig för att ramla i
Sen fick vi testa från ett mindre snöre, gick ganska bra
Sen blev det tid att köra det långa snöret. Det var svårare men när man fick in snittsen så gick det bättre.
Jätte kul helg, förra helgen. Jag tänkte skriva om "Halloween helgen" imorgon när vi har gjort vårt trick and treating.
Kram
Sandra


Time for update!

Jag är lite dålig på att updatera, men jag är så upptagen med andra grejer.
Sen jag skrev sist så har jag hunnit uppleva en jordbävning, wake surfing, utekväll i SF och blivit tillsagd att lämna området för att vi gjorde olagaintrång (trespassing).
Men låt oss börja från början: jordbävningen var i torsdags vilket inte var så farligt den vara i några sekunder och var runt 4 på skalan vars namn jag inte ens tänker ge mig på att försöka stava till. Det var två men jag kände bara en eftersom jag satt i resturangen och borden börjar skaka. Så jag tar tag i bordet och kollar på Ilka. Men man kan fråga säg vad ta tag i bordet skulle hjälpa med tanke på att man ska vara under bordet. Men nu var det inte en sådan jordbävning där allt börjar ramla och så. Den var super liten, men det var häftigt att uppleva.
I lördags så åkte vi ut med familjens ski boat och jag testade på wake surfing (ska visa bilder när jag får dem) det var svårt men jätte kul. Det var skönt att sitta i en båt igen och njuta av underbart väder. På kvällen drog vi till en 18 + club i SF (man måste vara 21 här för att få dricka). Jag säger de, den cluben innehöll 97 % halft nakna tjejer och killar med ragningsrepliken "I know you wnat it" Vilket man praktisktaget visa dem långfingret och gick iväg. Det var bara vedervärdigt! Så dit går jag inte tillbaka.
Igår så var jag och Stina på den gamla navy basen och fota lite, när en vakt kommer och säger "this is a restricted area you are trespassing" vilket jag spelar dum svensk och säger "sorry we will remove our self" med tillgjord dålig engelska!
Så nu har jag fått checka av massa på min bucket list!
Jordbävning-check
"Surffa"-check
Gå på något som liknar en sexclub och bli äcklad -chek
Gjort olagaintrång (trespassing)- check.
Så det blir en blidbomb snart, men inte idag.
Ska försöka updatera mer, men inga löften!
Kram
Sandra

Ojoj, barn kan minnsan få utbrott!

Idag fick jag hantera mitt första tanderment. Det var ändå inte så farligt.
Jag måste ju säga att mina barn är väldigt väluppfostrade så jag har ju vädigt tur.
Men S var verkligen inte på humör idag vid matbordet så efter ett par varningar så sa jag åt henne att hon får avsluta middagen i matsalen. Vilket ledde till att hon totalt freakar ut (hon har svårt att vara själv ibland speciellt när hon är trött). Så efter att hon lugnat ner henne gick jag och förklarade för henne att hon får gärna komma tillbaka till vårat bord om hon slutar gnälla och gråta och jag vill inte höra något mer sådant på hela kvällen, för då är det ditekt till sängs.
Men efter att barnen hade borstat tänderna och satt på sig pjamas så komm hon ner gråtandes igen. Jag frågade vad som hänt, och hon sa att M hade lämnat henne själv (detta är ett tecken på att hon är trött). Så jag pratade en stund med henne om att du inte alltid kan ha någon med sig etc och om du ska kolla på film så får du sluta gråta. Så hon lungade ner sig och heltplötsligt började hon storböla igen. Så då bar jag upp henne till hennes rum och la henne i sängen hon kommer utspringandes och jag tar upp henne igen och då börjar hon kasta sig bakot och sparka mig och dra mig i håret. Jag lägger henne i sängen igen och går där ifrån och hon skricker som jag vet inte vad i ca 10 min. Så jag går jag upp igen då står hon mitt i rummet och skriker. Jag tar henne till sängen IGEN och hon sparkas IGEN så jag lungnar ner henne och förklarar för henne att det är hennes eget fel jag gav henne varningar (mer varningar än vad jag brukar). Och hon när jag frågar om hon förstår varför hon är i säng tidigare så säger hon "yes" och hon ber om ursäkt för att ha sparkat mig (eller jag krävde snarare en ursäkt). Och nu sover hon som en stock så med andra ord var stackaren utmattad.
Så jag gjorde säkert hälften fel i hur man ska hantera ett sådant tanderment pedagogiskt men man kan ju inte kräva för mycket av en au pair.
Hon är nog inte ärrad för livet i alla fall. Mina föräldrar brukade hota med att gå iväg när jag skrek i mat affären (om jag minns rätt) and i turned up just fine...typ.
Kram
Sandra

Jesus..

Tiden försvinner så snabbt. Jag har varit här i två månader nu. Konstigt. Vissa dagar känns det som jag har varit här jätte lännge andra dagar känns det som jag nyss kom. Bara galet.
Men låt oss utvärdera lite:
Jag har kommit in i engelskan och har fått väldigt bra flyt på den. Jag tänker inte längre på att jag pratar engelska.  Men jag tänker fortforande på svenska vilket är skönt.
Jag trodde aldrig att jag skulle sakna en  hedlig svensk potatis så mycket som jag gör.
Jag fann en vän som lämnade mig eller snarare landet. Tess, jag och Ilka saknar dig! Vår grupp saknar sin kompleterande tredjede.
Jag blivit raggad på ett ex antal gånger av båda kön.
Barnen älskar mig och de säger att de inte vill sparka mig, de säger att de är ledsna över att jag åker hem snart även fast det är 10 månader kvar.
Jag har börjat känna av känslan av att det här är hemma. Sen kommer ju hemma alltid vara hemma, men det känns som jag kommer ha två hem snart. Which I don't mind at all.
Det har regnat.
Jag har blivit föräskad i tre städer, Alameda, Berkely och San Francisco.
Jag har badad med delfiner.
Jag har insett att jag har hamnat i en bra familj när jag hör skräck historier om andra au pairers familjer (och de är en del).
Jag har redan för mycket kläder för att passa i de två resväskor jag hade när jag kom hit.
Jag har skjuit upp att skaffa barn hade ett mål på typ 26, to soon. Att ta hand om barn högst 10 timmar om dagen är jobbigt, skulle inte palla 24 timmar om dagen.
Jag trivs sjukt bra.
Livet rullar på.
Kram
Sandra

Drift store and crazy host child! <3

Så den har veckan ser lite anorlunda ut. Mina värdföräldrar är i Italien så barnens farmor är här. Barnens kusin som är ett år äldre än mig var här i helgen. De är båda sjukt härliga!
Barnens farmor tog mig till en drift store (second hand) idag, och jag gick låss 8 tröjor blev det. 6 stickade tröjor en hood och en skjorta för 22 dollar! Jag skojar inte! Det var halva priset på allt jag köpte! Med andra ord fick jag 8 tröjor till priset av en! Galet!
Jag köpte även lite vitaminer idag på tal om annat, mamma och jag konstatera att jag antagligen har B-vitamin brist, och internet bekräfta det. Det har nog mycket att göra med att jag äter en sådan anorlunda kost här. Mycket kyckling och ingen potatis! Jag skojar inte! jag har ätit potatis EN gång sen jag kom hit. Mamma tycker att jag ska gå och köpa lite potatis och det ska jag nog! Det är ju så gott och nyttigt.
För att byta samtalsämne yttligare en gång så hände den roligaste grejen idag. M hade fotbollsträning idag och när vi kom hem ville hon inte duscha, och var gnällig över det. Så jag busar upp henne lite så hon skulle sluta sura och går sen och sätter på duschen och då kommer hon inspringande "ready for a shower" med fotbollskläderna fortforade på. "fine hopp in then" säger jag i tron om att hon skulle ta av sig kläderna. "Men hon stäcker in foten med kläder på och sen kollar hon på mig med sina busiga ögon. Och jag tror fortforande att hon inte ska hoppa in med kläderna på så jag säger "go a head take a shower I dont mind you having your cloth on" Och så hoppar ungen in! Jag trodde inte hon skulle göra det! Men det fick ju jag för! Både jag och M kollar förvånat på varandra, jag för att hon faktiskt gjorde det och hon för att jag lät henne göra det, sen brast vi  båda ut i skratt! Barn kan ju vara galna ibland!

Bada med delfiner!

Så idag  åkte jag, Ilka, Anne och Tess till six flags där vi åkte massa karuseller och hade super kul. Men anledningen till att vi egentligen var där var för att Jag, Ilka och Tess skulle bada med delfiner!
Det var verkligen helt galet overkligt! Att bada med delfiner har varit en dröm sedan jag var barn och  nu har jag uppfyllt den!
Jag vet inte vad jag ska säga så sjukt overkligt! Bästa upplevelsen so far!
Bilder säger mer än tusen ord så nu får ni se bilder där jag ser helt galen ut när jag ler. Men det råkar bara vara mitt lyckligaste leende!
Tack tjejor och alla delfiner för en underbar dag som jag inte kommer att glöma!
Massa kramar
Sandra

RSS 2.0