August Rush

Jag har just sätt världens underbaraste film. Jag sappade runt på tvn och började se på en film som hette August Rush. Och jag säger de jag var tårögt hela filmen.

Filmen handlade om hur två musiker träffas under en magisk natt i New York men de går ofrivillgt fria vägar. Kvinnan får senare reda på att hon är gravid. Och när hon är med om en bilolycka så tar hennes far barnet och sätter upp det för adoption. Och säger till dottern att barnet inte klarde sig.
Sen handlar resten av filmen om deras son som hamnar i händerna hos skumma människor men använder sin musiktalang för att hitta sina föräldrar.
Filmen bygger på musikens kraft och hur ödet för människor tillsamans. Jag tror aldrig att jag har sätt en sådan otrlolig film där känslorna bara bublade i kroppen och tårarna bara ville rinna. Inte för att filmen var sorlig utan för att den var fantastisk och inte som något annat jag har sätt i hela mitt liv. Musiken i filmen var så otrolig att jag var helt hyptnotiserad av filmen. Det kändes som jag var i musikens värld tillsammans med dem.
Det här är den bästa filmen jag någonsin sätt! Filmen förklarade exakt hur musiken känns för mig och vad musiken betyder för mig. Jag tror alla musikälskare skulle älska den här filmen och hur de slår huvudet på spiken varje gång de beskriver musiken och musikens betydelse för människan. Men framför all känslan man får när musiken rusar genom ens kropp.
Kram
Sandra

Lördag och jag vill ha godis

Idag så jobbade jag några timmar vilket var kul. Det roligaste var när ett 50 årigt fyllo kom och stötte på mig. Och han bad mig att skicka ett vykort till honom från USA. Vilka typer man möter på i sörvis yrket, men det fick mig att skratta i alla fall.
Och på vägen hem så tänkte jag att nu måste jag plugga men det behöver jag inte. Allt är avslutat i skolan. Känns så skönt.
När jag kom hem så kollade jag min mail och hade fått ett långt och utförligt mail från SI om hur matchingprocessen går till. Vilket var skönt att läsa trots att jag har läst allt som finns på min au pair in america sida så är det allt skönt att läsa allt på svenska.
Ne, nu ska jag laga lite mat sen ska jag nog åka till affären och köpa goooodis har värsta suget!
Vykort till Fyllot? ;P
Ha det bra, kram
Sandra

Hur jag valde organisation

Så jag tänkte berätta lite om hur jag valde organisation och varför jag valde Skandinaviska institutet (SI).
Jag började nog som många andra au pairer med att skriva in mig hos Cultur Care (CC). Och jag skulle nog ha stannat där om det inte hade varit för min pappa.
Han var väldigt på mig med att kolla upp organisationen, det var mamma med men inte lika noga som han. Och jag kan nog tacka han för det. För när jag kollade upp organisationen så var det inte så mycket gott att säga om dem.
Det man får tänka på är att CC är en väldigt stor organisation vilket gör att det finns många missnöjda kunder men de sakerna man hörde om dem var för absurda för min del.
Då började jag kolla runt på olika  au pair bloggar och då såg jag att många au pairer valde SI och var nöjda med dem. Så kollade runt på deras sida men även på STS sida och jag skickade ett mail till båda organisationerna och frågade om mer information.
Jag fick då ett väldigt långt och utförligt mail från SI  medans STS hänvisa mig till deras hemsida. Det här gjorde att jag direkt la STS på hyllan eftersom man brukar kunna anta att en som har mailat till dem och frågar om mer info inte tyckte att den på hemsidan räcker. Så det var de med STS, de kanske är en jätte bra organisation men det kändes inte rätt för mig.
Så det blev alltså SI och jag vill påpecka att jag kollade upp dem också men även au pair in america (som är huvudorganisationen). Och de värsta klagomålen jag hittade på dem var att en au pair inte pratade bra engelska och en annan vägrade att köra bil. Och de var inga större klagomål kanske.
Det jag även gillade med SI är att de inte är så på som CC är. För vissa så är CC metod omtyckt, att de ringer ofta och kollar att allt är bra och hur ansökan går. Men det är en metod som jag personligen inte tycker om.
Jag är en sådan person som vill göra allt i min takt utan att känna ett påtryck som jag tycker sådana samtal är. SI ringer då de behöver göra någon förtydligande av något på ansökan, eller om man inte har gjort något i sin ansökan på ett tag. Men även att mycket av kontakttagandet (om det ens är ett ord) var på mina vilkor. Och om jag behövde hjälp så fick jag snabba svar på mail eller prata med en trevlig person på telefon, om jag ringde dem.
SI var organisationen för mig, jag gick på min magkänsla och jag har inte ångrat mig än. Sen får vi tänka på att jag fortförande är i Sverige och inte vet hur de är i USA men det jag har hört så är de bra där också.
För er som tänker på att bli au pair gå på magkänslan när ni väljer. MEN kolla upp organisationen först! CC kändes bra först men efter ett tag så gjorde de inte det, vilket stärktes när jag läste alla klagomål. Än så länge så känns SI bra och jag hoppas och tror att den känslan kommer bestå.
Tänk på att det som känns bra för mig kanske inte känns bra för dig. Ta den organisationen du känner dig tryggast i.
kram
Sandra

Idag hände det!

Ja! Nu har jag äntligen blivit antagen! Känns så kul! Jag började hoppa när jag läste mailet och sprang in till mamma och berättade nyheten! :D Så kul, nu är det verkligt. Nu börjar äventyret!
Denna dag kan inte bli bättre! Allt är klart i skolan, jag fick min biljett till London och jag har fått goda nyheter från au pair in america! En underbar dag!
kramar
sandra

Den (o)officiella friheten!

Äntligen!
Idag så avslutade jag mitt sista arbete i gymnasiet, någonsinn! Känns helt sjukt! I morgon är det en slapp dag, och på måndag bär det av till London, sen är det super lång helg sen är det avslutnings veckan! Jag slutar för gått jag kommer aldrig tillbaka till gymnasiet igen! Freaking amazing! ;D
The way to look when your DONE! :D
Kram
Sandra

Äntligen! :D


Idag kommer jag bjuda på smileis! :)
Jag satte precis på min dator för att börja skriva mitt arbete om Sokrates. Men först så utförde jag mina vanliga rutiner. Kolla bloggar, facebook, mail och när jag loggade in på min Au pair in America sida, så såg jag att det var något anorlunda. Jag läste texten och hoppade högt och log som en idiot! Min ansökan har äntligen skickats iväg! :D
Sprang in med datorn till mamma och pappa och visade stolt upp att den äntligen är inskickad! :)
Helt underbart! Jag har varit lite bitter och det har känts som om jag aldrig skulle komma i väg. Nu känns det verkligen! Undra hur lång tid det tar innan jag blir godkänd?  Helt underbar!
Nu ska jag kolla upp Engelska tal kurser till min mamma. Hon vill kunna prata Engelska om hon kommer och besöker mig. Så sött! :)
Ville dela med det lycklig budet! Nu får jag bara vänta på att bli godkänd! :D
Massa kramar till er!
Sandra

Orkar inte vänta mer!

Nu orkar jag snart inte vänta mer, jag börjar bli extremt otålig på alla plan!
  • Jag vil ta studenten NU! Det är knappt tre veckor kvar men jag vill att det ska vara imorgon!
  • Jag vill till London nu, jag åker nästa måndag men det känns som en evighet! Ärligt talat så känns det inte som jag ens ska dit.
  • Jag vill ha mit schema till jobbet nu, så jag kan börja planera sommaren!
  • Men framför allt: Jag vill bli godkänd av min au pair förmedling nu! Så att jag kan känna att usa närmar sig!
Det känns som allt går super långsamt men jag vet att allt kommer hända snart, men jag börjar bli otålig. Det känns som om studenten är jätte långt bort för att jag har varit lite korkad och skjutit upp allt. Vilket inte är likt mig, eller jo de senaste tre åren så gör jag de mer och mer för jag är trött på skolan. Men mindre en tre veckor så är det min tur att ta studenten. Tiden kommer gå snabbt men det känns inte som så.
Men de jag verkligen vill ska hända nu, är att jag ska bli godkänd så jag kan få börja ta kontakt med olika familjer och sen hitta en superbra familj och sen få åka till USA. Jag vet att jag har sagt att jag inte är tillgänglig fören i slutet av juli till oktober men det skulle kännas konstigt om jag hittar en familj och sen så får jag åka typ en månad efter att jag har bestämmt mig. Vet inte varför det känns som att det kommer bli så, men det gör det. De vill antagligen ha någon i augusti och med den här farten så kommer jag nog inte bli kontaktad fören i slutet av juni känns som så. Känner mig lite pessimistisk idag, haha.
Jag vill bara ha allt klart! Så jag vet hur mitt liv kommer se ut efter sommaren. Är det för mycket och bigära eller är jag bara nojig?
Ha en bra och sorlig dag, gå ut och njut. Eller gör som jag var pessimistisk och plugga järnet innan allt ska vara klart! Haha
Kram och en till kram
Sandra

I´m going to London!

Äntligen så får jag checka av yttligare en stad som jag har velat åka till! Jag ska åka till London med skolan! Ett tag så såg det ut som att vi inte skulle få åka, men då ringde Queen Elisabeth II och hon lyckades övertala vår rektor till att vi skulle få åka. Okej kanske inte riktigt, nu ljög jag, Queen Elisabeth ringde aldrig det var vår lärare som övertalade rektorn. Men det lät bättre om det skulle ha varit hon! Aja, skämt åt sido. Det ska bli super skoj! Ser verkligen fram i mot det! Jag åker den 30 Maj och kommer hem den 1 juni så det blir väldigt kort, men det räcker nog. (happy face).
Ne nu ska jag berätta lite om hur det ligger till på au pair fronten. De håller just nu på att ringa och kolla upp mina referenser. När de hade ringt min kompis så hade de tydligen frågat vad jag gillar att göra på fritiden, då hade hon sagt att jag gillar att umgås med vänner och att jag hade spelat fotboll och ridit men även att jag gillar att kolla på tv. Då hade den som ringde tydligen gjort ett påstående att jag var alltså en soffpotatis! HAHA. Om man hade kollat för tre år sen då hade jag sagt aubsolut! Men inte nu, jag är glad om jag har tid att sätta mig ner och kolla på tv en halvtimme. Undrar lite hur hon kan få en som har spelat fotboll och har ridit till att bli soffpotatis. Aja det var lite roligt. Så när alla referenser är uppkollade så är det bara polisintyget som ska skickas in. Om det bara kan komma någon gång! För när de är inskickat då borde processen snart vara i gång.
Det tar mycket längre tid än vad jag trodde och ärligt talat  så börjar jag bli otålig. Men väntar man på något gott så väntar man aldrig förlänge...eller?
Min blogg är fortförande konstig, vet inte hur jag ska göra. Några tips?
Ha det bra nu allihoppa!
kramis
sandra

Vill dö nästa vecka!

I helgen har jag jobbat från 8.00-16:00 båda dagarna, så är helt slut. Jag somnade framför eurovision i går efter låt nr 10 för att jag var så trött, lyckat!
Men nu håller jag på med mitt projektarbete, och när jag kollar på vad som händer nästa vecka vill jag dö!
Jag har:
2 prov
2 mutliga redovisningar,
1 hemtenta (på latin)  
1 uppsats
plus att skriva ihop något om en grekisk hjälte, 
samt välja någon framstående grek och skriva om den
.
Så jag ser verkligen fram i mot för nästa vecka... Men jag är i alla fall glad över att jag inte har lika mycket som andra i klassen har.
Så jag kommer nog inte hinna blogga speciellt mycket,  men om något skulle dyka upp om au pair, then I will let you know!
Ha en lika ostressig vecka som mig,
Kramar x2
Sandra

Barnvakt

Idag så var det lite kämpigt att gå upp till skolan satt nämligen uppe till halv två och avslutade några skolarbeten. Och trotts det så finns det en hög kvar. Men jag kom till skolan och inte så mycket hände, satt kvar efter att jag slutat i cirkus två timmar och pluggade lite. Så nöjd man blev...om man som sagt inte hade så mycket kvar att göra.

Sen var det barnvakt som gällde, skulle hjälpa den andra familjen jag brukar vara barnvakt åt (då och då). Det gick väldigt bra men man märkte att jag inte hade tagit hand om barnen på ett tag efter som de försökte testa mina gränser. Men det gick finnemang. Jag råkar vara ganska bra när det gäller att säga nej och hålla mig till de, eftersom jag är så envis som en gnu.  Är gnuar envisa föresten? Låt oss bestämma att dom är de. I alla fall de märkt ganska snabbt att mig går de inte att bossa med. Men hey, who blames them for trying?
De är i alla fall två söta ungar med mycket bus och kärlek, speciellt lill tjejen som ville krypa upp i mitt knä och låtsas att hon var min bebis. Super sött!
Jag väntar ivrigt på att få mail från argenturen vill ha svar nu! Otålig, ja visst! Det känns som det kommer ta evigheter innan allt är på gång men vem vet, snart kanske! Hoppas, hoppas!
Hoppas alla har det bra!
Karamell kramar från
Sandiga Sandra
ps bloggen är forförande konstig. Några förslag om vad jag kan göra? Ds

Bloggen är konstig

Nu krånglar bloggen lite och min kära vän Aurora (som fixa headern) har försökt hjälpa mig. Men det funkar inte så menyn hittar ni allra längst ner.
Så får vi hoppas de fixar sig snar!
kram

Stockholm i mitt hjärta, de gick bra med intervjun...

Så idag gick jag upp tidigt, okej jag gick upp samma tid som jag brukar, men ändå. Gjorde mig i ording utan stress, tredje dagen i rad! Sen hoppade jag på mammas gröna 80-tals cyckel och cykla mot stationen i tron om att jag hade god tid. När jag har parkerat min cyckel och ska låsa den så ser jag tåget rulla in på stationen, MIA MAGDALENA vad jag sprang och han precis på! Pustade ut.

Det visade sig att jag trodde tåget gick 08.19 men det gick 08.16 det skulle vara framme 09.19 snacka om att blanda i hopp tiderna. Men jag hann!

När jag kom upp till  varma och soliga Stockholm kom jag på att det var första gången jag åkte upp helt själv, men som tur så blev det baralite längre omvägar, jag gick inte vilse.
Sen var det ödets stund dags för intevjun! Spännande! Tjejen som skulle intervjua mig var jätte trevlig så det blev ingen jobbig eller spänd spännign (dock så har jag märkt att jag är lite översocial och pratar med folk som jag har kännt dem i evigheter så det kanske hjälpte lite,) men hon var supertrevlig och lika social som mig! Vi satte oss på ett fik och hon berättade om sitt år i USA det lät jätte intressant och hon pratade om upp och ner gångar och vad som är bra att tänka på, så det kändes riktigt bra att få veta från någon som har varit där.
Sen kom självaste intevjun som var på engelska och jag säger så här: det var mycket lättare än förväntat. Det var lätta frågor och det  var bara att svara ärligt på dem, en fråga var tex om vad jag tycker är viktiga egenskaper hos en au pair och en annan var vilken anledning fick mig och vilja åka. Så det var väldigt lätt hon berömde mig efteråt att jag hade väldigt bra engelska, så det var kul! Självaste intevjun var kort det var snarare frågorna som tog lång tid. Det var 160 frågor som jag skulle svara på sant eller falskt. Det var frågor som skulle hjälpa dem att få någon form av uppfattning om mig som person så de kan hjälpa matchingen lite. Det var frågor så som om jag gilade vetenskap eller om jag skulle kunna tänka mig att se någon sjunga opera, om jag gillade att tala inför grupp etc. Frågor som verkar lite onödiga, men när jag var klar så insåg jag att det kommer ge dom en klar och tydlig bild om mig.
Det var aubsolut inget att vara nervös eller orolig över, om man svarar ärligt på allt så går intevjun galant, jag såg det som en arbetsintevju så jag var bara mig själv. Och jag tror de är det viktigaste va dig själv!
Så nu är det bara mitt polisutrag som ska skickas in efter det borde allt vara klart!
Spännande! Usa kommer bara närmre och närmre för varje vecka. Men det gör även studenten så jag måste plugga. För er nyfikna om mitt riksdagsbesök (som inte var ett vanligt riksdagsbesök) så bloggar jag om det i morgon eller i helgen.
Ha de gött!
kramish
Sandrish

Njuter av livet

Ohej vad jag njuter av livet just nu det är helt underbart!
Jag vaknade halv sju i morse helt av mig själv, men jag började inte förän kl tio. Så jag låg i sängen slappade och gjorde ingenting. Sen kom jag till skolan var en väldig härlig dag med lagom att göra. Sen så tog jag en kort tur ner på stan. Och nu sitter äter godis och ska börja på mitt tre veckor försena arbete! Men livet leker ändå.
Solen är verkligen min drog, det finns inget så underbart som att vakna upp till solen och bara njuta av den hela dagen. Det är som om hela Sverige kommer till liv igen när solen visar sig. Jag hoppas att det är lika vackert imorgon när jag ska till stockolm för då har jag en hel del död tid att bara njuta av. Det finns inget så härligt som att spendera en varm och härlig dag i lilla Sveriges lilla huvudstad.
Jag är lite små nervös inför morgon dagen men det kommer nog gå så bra så. Jag har haft flyt hittills så jag hoppas att det håller i sig ett tag till.
Just nu är allt så underbart det får mig att tveka om jag ska lämna Sverige, men sen så tänker man på att man antagligen kommer att få det helt anorlunda men helt underbart i USA! Jag längtar som fan! Jag tänker på det varje dag drömmer om det varje natt. Kan man ha det så bra som jag har det nu? Älskar mitt liv! Det är underbart nu, och ett äventyr väntar kan det bli bättre?
Hoppas ni njutar av livet lika mycket som jag
Massa sorliga kramar
Sandriii <3

Vilken härlig dag!

Idag var en underbar måndag må jag säga! Dagen började med en strålande sol som lyste in i sovrummet och jag vaknade nästan av mig själv. Det blev en lugn morgon, utan stress (sällsynt fall när det gäller mig). När jag gick ner i cykelkällaren så fungerade mammas gammla cyckel! Äntligen kan jag cykla, men måste lämna in min egen cykel snart. Kom till skolan på toppen humör och i tid (även detta ett sällsynt fall när det kommer till mig). Allt var toppen i skolan (förutom att jag glömde skåps nyckeln men jag klarar mig). Vi spenderarde sista lektionen på en gräsmatta pluggande och solande, helt undebart! Sen bar de av till jobbet, eller vad man ska kalla det. Det var första dagen de ringde in mig för att de krisade lite. Men vem vet man kanske kan få fortsätta jobba där lite smått i sommar med, ska jobba i helgen med. Två inkomster skulle aldrig skada.
Och nu sitter jag hemma i min mysiga rutiga skjorta och i mina mysiga rutiga pjamas byxor, i min röda sackosäg, med mitt vit och rosa randiga täcke och det ända som fattas är en kopp te.
Så ska nog gå och göra mig en kopp.
Ha det!
Kramis
Sandrish
ps. De är lite tyst från argenturen nu men man kanske får klara besked efter intejuvn på onsdag. Ds.
Frajda
Erich
Mommis cyklis

Kurs?

Jag har bestämt mig vad jag ska läsa för kurs i USA webb design! Inte för att jag vill men för att jag har hållit på i FREAKING 3 timmar att förstå mig på hur man gör header, ändrar färger etc på bloggen. Det är som rena rama grekiskan...Fast då borde jag i och för sig klara det eftersom jag läser grekiska...hmm turkiska, mandarin, japanska? Ni fattar att jag inte fattar, det är de som jag försöker få fram.

Men det har varit en lugn dag, jag är nästan helt återställd från min förskylding (tummar upp!) känns riktigt bra.
Men nu får jag ta och ta tag i allt plugg. Men jag lovar att jag kommer ge upp! Nej, nu får jag skärpa till mig! Klart jag inte ska ge upp! Jag klarar det här galant...eller? Jodå det gör jag nog. Om jag håller mig till planeringen! Vilket inte är min grej. Att planera det kan jag, det är jag mästare på det är att hålla sig till planeringen som jag brister.
Aja det fixar sig!
Jag och min kära mor pratade väldigt mycket i dag om min resa till USA verkligheten har äntligen slagit henne. Jag måste erkänna att jag börja jobba på att vänja mina föräldrar att jag skulle åka utomlands efter studenten i ettan på gymnasiet kanske till och med innan det. Men de trode nog att det var mer prat men, ICKE!
Vi pratade i alla fall mycket om praktiska grejer, så som försäring fullmakt, om de skulle besöka i så fall när, vad för frågor jag borde ställa familjen min intejuvare etc. Känndes riktigt bra, det roligast var nog att hon insåg att jag hade tänkt till ordentligt. Och hade koll på det mesta.
Ne nu ska jag gå och snooza lite, kanske läsa en bok vem vet!
God night!
kramis
Sandriiish

Sjuk...

Jaha man har visst lyckats dragit på sig en förskylning, vilket inte var speciellt önskat i dessa tider. Får ta det lungt några dagar och hoppas att jag blir bra snart.
Det var i alla fall trevligt med tjejerna igår. Vi åkte efter skolan till Hero City åt på Pizza Hut sen var det bio som gällde. Red Riding Hood, en väldigt bra film den var inte som man hade förväntat sig. Rekomenderar alla att se den!
Jag har fått dagen för min intejuv nu, redan nästa vecka! Känns bra the weals are in motion!
Ne nu ska jag lägga  mig under täcket och tycka synd om mig själv.
Ha de!
Kram
Sandra

Rutin

Det går på rutin att så fort jag kommer hem öppnar jag min mail, och hoppas på att något ska ha fallit ner i inkorgen.
Vilket det hade idag! Det var ett mail från min intejuvare som ville boka en tid eftersom hon hade förstått att jag ville iväg så snabbt som möjligt. Vilket hon hade rätt i. Så nu har jag givit henne ett förslag på datum som jag hoppas kommer passa henne eftersom jag redan kommer att vara i Stockholm då. Så då kan jag spara mina cash till glass eller saft eller skor eller något liknande. Så när den delen är klart så är allt klart! Skojar inte! Hoppas det funkar för då blir det redan nästa vecka, happy face.
Jag ville bara uppdatera en snabbis och berätta det. För nu är det dags att läsa ut min bok som är 300 sidor lång, och hoppas att den blir klar i morgon. För då blir det nämligen att bila till Hero city för att se Red riding hood med tjejerna. Kuligt! (vet att det inte är ett ord men det låter så roligt)
Hoppas ALLA har en underbar dag!
Kramis
Sandra

Beppe!

Igår var det valborg vilket betyder BEPPE! Det är en tradition vi har här i lilla Nyköping för alla studenter. Vi sätter på oss "fina" vita fiskehatter som sedan blir sönder klottrade och sen så festar vi som jag inte vet vad!
Dagen började med en kort joggingtur för min del. Sen blev det att fixa till sig ner på stan en snabbis hämta ut pengar. Vid två gick jag till Sandra G där klassen hade förförfesten. (Svar ja det var två förfester). Vi pimpade våra mössor, åt lite, drack saft... och dansade. Det var jätte myssigt!
Sen bar det av till nico för att fortsätta pimpandet av mössorna med alla andra vänner. Efter det var det vallarna för att kolla på majbrasan MEN det började regna så vi fick springa till Fina Fia där förfesten var och vi hade super trevligt vi dansa sjöng åt god rabarberpaj som Fia hade bakat (jätte god).
Efter det var det krogen, först gick vi till Skeppsbron men kön var super lång och det verkade dött där inne så vi trog mot Tellus. Men då var jag så trött och kände att jag hade hållit igång för länge så jag drog hem. Viket kändes bra jag ville ha ett minne av en rolig kväll, vilket jag kände att det inte skulle bli om jag hade stannat kvar.
Men kvällen var lyckad och det var tackvare alla underbara människor!
Jag har insett hur lyckligt lottad jag är som har en som underbar klass och det kommer vara så bitteljuvt när vi ska ta studenten.
Tack för en underbar kväll, kommer minnas den för livet!
Tänkte bjuda på lite bilder
Jag och Mändi
Erik hade glömt köpa mössa så magen blev en mössa.
Alla andra studenter
Dansande
Jag och Kaisa
Underbar dag/kväll <3
Kramis
Sandra

RSS 2.0