Ambassaden.

Så idag var det upp klockan halv sex som gällde, men det var inga problem har blivit van med tanke på att jag går upp fem när jag ska till jobbet. Klockan kvart i sju gick tåget upp mot Stockholm, och klockan åtta var jag framme.
Efter det virrade jag runt lite och försökte hitta vart busss 69 gick ifrån, det vissade sig att den gick utanför Klara kyrkan. Sen var det bara att gå av vid stationen som hetta ambassaderna och att hitta Amerikanska ambassaden var inte svårt precis. Den var mitt framför ögonen när man gick av bussen. Man kunde lätt se att det var Amerikanska ambassaden eftersom de var två höga staket med taggtråd. Uteslutningsmetoden, awesome!
Jag var framme halv nio min tid var bokad klockan tio. Fick stå i kö i en kvart men jag träffade en trevlig tjej i kön som ska plugga i usa så vi prata lite, tror hon hette Elin.
I kön kom en svensk kille och kollade så vi hade rätt papper. Efter ett tag fick jag gå igenom säkerhetskontrollen, och sen fick jag gå till ett rum och fick ett nummer. Så jag satte mig ner och började läsa i min bok och det komiska var att jag fattade inte att man skulle till två luckor först till en lucka(som nummret var till för) där man skulle lämna papprerna. Så när nummer 1 kom upp på tavlan (mitt nummer) fattade jag ingenting så de sa till slut "number 1" jag fattade noll men gick fram till luckan fick lämna i från mig alla papper och mitt pass. Sen fick jag gå och sätta mig igen och då satt jag och Elin, hon får heta det nu, och pratade om hur osociala svenskar är och massa annat.
Efter ett tag roppade de upp "Sandra Altrock, window F" jag gick dit lämnade mina fingeravtryck, sen frågade hon vart jag skulle, hur många barn jag skulle ta hand om och hur gammla de var. Hon sa att allt såg ut som det skulle och att jag skulle få mitt pass inom en vecka men att jag ska tänka att alltid ha mitt J1 visa med mig när jag reser.
Klockan halv elva var jag klar, men jag hade inte bockat mitt tåg förän kvart i fem. Vilket resulterade i att lunka om kring i Stockholm helt ensam i den extrema värmen (hade valt helt fler kläder, hade förväntat mig att det skulle vara dåligt väder). Men det var skönt jag kollade runt i lite affärer satte mig på Högtorget åt lite lunch kollade i lite mer affärer sen la jag mig på en bänk i skuggan i Rosenbadparken, halvsov lite. Sen gick tåget och nu är jag hemma. Jag höll på att missa min station för att jag sommnade på tåget, men jag hann av! Det var tur det, annars hade jag hammnat i Stockholm igen, haha!
Hoppas alla njuter av sommaren!
Kram
Sandra

Sol.

Idag är det underbart väder! Jag gillar verkligen mitt jobb, jag går ute nästan hela tiden när jag går från en kund till en annan (kund är vad vi kallar de äldre i hemtjänsten). Så jag får njuta av sommaren samtidigt som jag får vara social med trevliga tanter och gubbar. Toppen jobb med andra ord!
Imorgon är jag ledig så då är det Stockholm som gäller för att fixa visum. Så nu måste jag trycka ut kontoutdrag, nonimegrent visa och boka tågbiljett. Jag hoppas verkligen att det är fint väder i Stockholm imorgon, dock har jag hört motsattsen. Stockolm är så fint näär det är sommar och solen lyser! Men jag får ta allt som det kommer! :)
Så imorgon lär jag väll få en insikt i om jag kommer  in i USA eller inte, haha! Vi håller tummarna. :P


Fixat idag:


Innan ambassaden

[x]Gör nonimigrent visa checklist skriv ut och skriv under

 

 

Banken:

[x] Kontoutdrag

 

Annat:

[x]Boka tågbiljett

 

Göra imorgon:

[ ]Besöka ambassaden

Kram
Sandra

Trött dag.

Så idag var det jobba som gällde. Var så trött mot slutet av mitt pass att jag trodde jag skulle somna. Men jag överlevde. Så imorgon är första dagen jag går själv, spännande.

Efter jobbet var det ner på stan och ta om fotot, ser helt muppig ut. Men det var gratis eftersom de hade tagit fel foto så det var tur de. Sen gick jag in på banken och fixade lite, betalade ambassaden förde över alla pengar till ett sparkonto, men jag glömde att beställa dollar, men får ta det när vi fixar fullmakten.

Så nu ska jag bara trycka ut nonimergrent visa cheklist och konto utdrag. Är det någon som vet vad för slags det ska vara?

Skulle ha pratat med min värd familjen idag, men vi fick skjuta på det, så det blir senare i veckan.

Tänkte bjuda på mina sexiga bilder...




Personligen så tycker jag att bilden som är fel stolek och inte visar öronen är snyggare.

Men man får väll bjuda på att ha den andra bilden i visumet. xD



Kvar att göra:


Innan ambassaden

[x] Fixa visumpapper
[x]DS2019
[x]DS160

[x]Boka tid på ambassaden (måste få personbevisen först) torsdag den 30 juni
[x]Ta visum + internationellt körkort foto
[x]Kontakta skatteverket och be om "120 personbevis med alla relationer"
[x]Kuvert + frimärken för 67 kr
[/]Gör nonimigrent visa checklist skriv ut och skriv under

 

 


Banken:

[/]Växla dollar

[] Kontoutdrag

[]Fullmakt

[x]Betala visum (görs på banken & originalkvitto tas med till ambassaden)

 

[ ]Besöka ambassaden

 

Innan USA

[ ]Ordna intyg för p-piller och atsma medicin

[ ] Förnya recept

[ ]Presenter till värdfamiljen (vet ungefär vad alla ska få)
[ ]Beställa internationell körkort

[ x]Köpa resväska

[x]Köpa adapter
[/]Skriva packlista
[/]Inköpslista

[ ]Packa


övrigt:

[/] Au pair online training
[x]Boka hälsoundersökning
[x]Göra hälsoundersökning
[]Betala 350 euro flyg + 300 euro försäkring

[] försöka hitta en försäkring som täcker min atsma




[ ]Åka till USA!!

 


Lite inköp

Var på stan med min kära mor idag. Så jag köpte en adapter och ett par hörlurar. Ordentliga hörular! Inga som man stoppar in i öronen. Det är mycket skönare att flyga med vanliga "kåphörlurar" eller vad man ska kalla dem. Så nu kommer jag kunna lyssna på musik hela resan, med inte så mycket ont i öronen jippi! Riktigt bra ljud är det i dem med!
Sen fixade jag även frimärken för 67 kr så nu är även det klart ska bara hitta ett kuvert.
Det känns som listan blir mindre och mindre, me like!
Så imorgon blir det fixa fotona och om jag hinner så ska jag även fixa på banken med alla papper och beställa lite dollar.
Mina nya hörlurar, sexy red! :P
Hoppas alla har en trevlig söndag
Kram
Sandra

Det drar ihop sig!

Vad tiden går snabbt! Det är  bara 44 dagar kvar tills jag ska åka! 44 DAGAR! Galet är allt jag kan säga!
Jag ville bara säga tack till er som hjälpte mig i min visum kris. Svaret från ambassaden var "dina öron behöver inte synas men vi föredrar om det gör de" Men jag måste ändå ta om kortet för storleken visade sig vara fel. Men stället jag var på har nöjd kundgaranti så det borde gå att fixa gratis.
Så jag åker till ambassaden på torsdag så får vi se vart ödet tar mig, hoppas jag hittar. Men det verkar lätt.
Det går bra på jobbet, många trevliga tanter och gubbar.  Jag har en veckas ledigt då jag tänkte fixa med allt till USA, men även kanske ta en tur till Uppsala och en liten weekend med familjen någonstans.
Helt sjukt att det bara är 44 dagar kvar!
Kram på er alla
Sandra

Förvirring om visum bild! HJÄLP!

Nu har jag bokat tiden på ambassaden och då står det på slutet av andra pappret att öronen ska synas på bilden! Va!? Jag har inte läst det någon annan stans. Vet någon om öronen måste synas? Ni som redan har varit på ambassaden? På de andra ställerna jag läser står de ingeting om det! Hjälp! Lite halft panik. Ska maila ambassaden och kolla men om någon av er redan vet de kan ni snälla säga om öronen ska synas eller ej! :S
Och när det kommer till brevet är det bara ett vanligt kuvert med frimärken för 67 kr eller är de något specialkuvert?
Kram
Sandra

Att göra:

Innan ambassaden

[x] Fixa visumpapper
[x]DS2019
[x]DS160

[]Boka tid på ambassaden (måste få personbevisen först)
[x]Ta visum + internationellt körkort foto
[x]Kontakta skatteverket och be om "120 personbevis med alla relationer"
[]Kuvert + frimärken för 67 kr

Banken:

[/]Växla dollar

[] Kontoutdrag

[]Fullmakt

[]Betala visum (görs på banken & originalkvitto tas med till ambassaden)

 

[ ]Besöka ambassaden


Innan USA

[ ]Ordna intyg för p-piller och atsma medicin

[ ] Förnya recept

[ ]Gör nonimigrent visa checklist skriv ut och skriv under

[ ]Presenter till värdfamiljen (vet ungefär vad alla ska få)
[ ]Beställa internationell körkort

[ x]Köpa resväska

[]Köpa adapter
[ ]Skriva packlista
[ ]Packa



övrigt:

[] Au pair online training
[x]Boka hälsoundersökning
[x]Göra hälsoundersökning
[]Betala 350 euro flyg + 300 euro försäkring

[] försöka hitta en försäkring som täcker min atsma




[ ]Åka till USA!!

 


Visum skräck!

Jag avskyr att fylla i visum! Jag har världens skräck att jag har fyllt i något fel, jag följer instruktionerna men jag blir så varje gång jag fyller i något papper som jag vet är jätte viktigt! Men nu ska jag bara fylla i föredetta anställningar sen är det klart! Då kan jag boka tid. Efter det är det bara några hundra miljoner saker att fixa, okej kanske inte så mycket men det är en del kvar.
Fick sätta dit några ungar idag som busringde på dörren. Första gången var jag snäll andra gången så fick de sig en ordentlig utskällning med en "jag vet var ni bor" (pekande på deras portdörr) Haha, så förhoppningsvis slutar de.
Ska till jobbet idag börjar kl 16.00, första gången på hemtjänsten skulle börjat i går men mådde inte bra så fick åka hem efter halva vägen. Men i dag gäller det! :)
Liten uppdate hinner inte att uppdatera fören imorgon kväll. Jag slutar nio i kväll börjar sju imorgon och slutar fyra, så kommer nog vara helt slut!
Kram
Sandra

Otur och bal bilder

Min lediga vecka, och gissa vem som åkte på feber och en nyupptäckt gräs allergi? Haha, jag! Det är inte hänt så mycket i AP-världen har bara sovit och sovit. Det hade dimpat ner ett efterlänktat mail från min värdfamilj i min inkorg. Hade undrat varför de inte hört av sig på en vecka men när de sa att de var första veckan på sommarlovet, då förstod man på engång! Jag minns mina sommarlov som liten ojoj vad jag for överallt och skulle göra allt samtidigt för jag trodde att lovet skulle ta slut så snabbt. Så fort jag får ett mail av värdfamiljen eller pratar med dem blir man så glad, de verkar hur mysiga som helst.
De frågade hur min student har varit så hade tänkt att länka dem till bloggen så de kan få se lite bilder. :)
Men nu ska jag göra det jag hade tänkt lägga upp lite bal bilder.
Enjoy!
Fint folk
Jag och fina Anna-karin
Louise med baldejt Jonte, Amanda goes solo, min baldejt Erik och jag
Jag :D
Kärleksparet Anna-karin och Mikael! <3
Kan man säga annat än random?
Extremt suddig dansbild
Balen var extremt rolig! Bilderna räcker inte till att beskriva hur kul det var!
Hoppas ni alla njuter av sommaren!
Kram
Sandra

En dag med fixande.

Så idag har jag försökt fixat så mycket som möjligt med allt som måste göras innan jag åker. Så jag har fyllt i nästan hela Ds-160 plus fixat fotografier till det.
Och nu ska ni få höra, jag gick först till ett ställe och fråga om de tog kort till visum, de sa ja. Och sen så frågade jag om de visste måtten och så och om de kunde fixa så jag fick korten elektroniskt osv. Och de sa ja men det tar ganska lång tid vi har ett här som tog två timmar (de visa upp en annan tjejs bild), de tar så mycket arbete och tid, blablabla. Sen när jag fråga hur mycket det skulle kosta så sa han 500 kr! Jag skojar inte, när jag säger att jag tappade hakan. 500 spänn!? Jag sa tack och jag ska kolla runt lite.
Så då gick jag till ett annat ställe som min kära mor tycker är bra. Och fråga om de de tog kort för visum och om de visste måtten etc. Han sa ja visst, du ska ha de här måtten. Och när jag fråga priset så sa han 200 kr. Och så fråga jag om jag kunde få det elektroniskt då sa han visst du får en cd för extra 49 kr. Jag tackade ja, 20 min senare har jag alla kort och kan åka hem. Där har vi vad man kallar kundsörvis!
Dock så var jag lite nervös att det var fel kort eftersom ena ställer sa att de var jätte svårt medans de jag köpte av fixade allt supersnappt. Men när jag la upp bilden så blev den godkänd! Kvalite på ställe må jag säga!
Jag har även ringt mitt försäkringsbolag i dag för att se om man kan täckna någon extra försäkring i USA vilket jag kunde, men den täckte typ ingen sjukvård alls och det är ju de jag vill, så ska ringa runt lite och kolla annars tecknar jag nog en extra med Au pair in america.
Sen har jag även mailat min hostmom och sagt att jag fixar med mitt visum och kolla läget och så mailade jag deras nuvarande au pair och kollade lite vad barnen har fått för presenter av sina förra svenska au pairer vill inte köpa samma sak.
Så som sagt det har varit en dag med fixande. Det är fortförande mycket kvar, ska bla boka tid till ambassaden men först ska jag ringa SI och försäkringsbolaget.
Tänkte skriva en liten check lista, så jag har koll.
Kram Sandra

Student bilder

Här kommer studentbilderna som jag lovat.
Champanj frukost
Efter det var det tid för att ta kort på den underbara klassen
Smarrig lunch. Vi förstår varför maten har varit så dålig de senaste åren. De hade sparat pengar till student lunchen
Utspring
Lycklig Sandra (bild snodd från Aurora)
Brosan jag och Ernst, Auroras bror (bild snodd från Aurora)
När flaket inte kom så hade man en räddare i nöden. Wille!
Ohejohå, upp på flyg flaket!
Där fick ni lite bilder.
Bal bilder på ingående
Kram sandra

Placement pack!

Mitt Placemen pack anlände nyss! 3min efter det ringer de från mitt sommar jobb (hemtjänst) och ger mig mitt schema. Så nu har jag smsat schemat till min chef på mitt andra jobb (på ett fik) och sagt vilka tider jag kan jobba. Jag tog studenten i fredags och är redan rastlös! Haha, äntligen! Nu kommer jag ha pengar på sparkontot till usa.
Nu ska jag lucha med mamma, sen ska alla papper fyllas in! :)
Balen var underbar! Ska uppdatera er sen! Samt ge er bilder från både balen och studenten! :)

Student

Så jag har inte bloggat de senaste dagarna. Men det har varit student och idag så blir det bal.
Så lite om studenten kanske.
Studenten var inte som jag hoppades men den var bra ändå. Klassen började dagen med en champanj frukost vilket var riktigt mys. Sen bar de av till skolan för fotografering, mat, på med mössan och sist men inte minst utspring! Så sjukt peppad man var när man stod där man visste inte om man skulle skratta eller gråta. Och när man väl sprang ut så var det underbart. Bye bye Tessin!
Sen var det hälsa på familj och vänner för att de skulle hänga saker runt halsen till den gräns att man nästan gick framåtlutad för att det var så tungt.
Efter det bar det ner till stan stå en stund på stadshustrappan med alla andra studenter.
Och sen blev det de som förstörde ganska mycket, vårt flak dök inte upp! Jag skojar inte! De var sent och skulle antagligen inte vara framme fören halv fem! Vi skulle åka kl 15.45! Så hela klassen blev helt förstörd och vi splitrades. I desperata försök att få våldgästa andra flak. Och när det såg som mörkast ut för mig så kom min gammla klasskompis och när han fick reda på att vårt flak inte kom så drog han upp mig på deras (som redan hade börjat åka). Så jag fick åka flak med massa flygtekniker, men han räddade verkligen min student!
Så TACK Wille!!
Sen bar det av hem för att träffa alla släktingar och vänner, äta gott, skratta och öppna presenter. Sjukt mysigt!
Efter det var det meningen att vi skulle gå ut, men jag var så sjukt utmattad, och jag vet inte varför. Mamma tror det hade och göra med att det har hänt så mycket de senaste veckorna och att jag nu började inse att mitt liv kommer se anorlunda ut de här året. Och jag tror det ligger något i det.  Så ingen utgång för mig jag sommnade kl elva på kvällen sov tolv timmar och var lika utmmatad dagen efter.  Men nu är jag utvilad och peppad för bal!
Men trots att studenten inte blev som jag hade hoppats så blev det i alla fall lyckat. Min familj och mina vänner firade det med mig och i slutändan så är det de som spelar någon roll!
Det kommer mer bilder men jag bjuder på den här:
Jag (så som alla känner mig) och min käraste vän Aurora
Som sagt mer bilder kommer!
Kram
Sandra

Där har vi det!

Idag var dagen det blev officiellt sjukt glad! :D
Så nu blir det massa saker som måste fixas. Ska börja med att gå ner på stan med päroren och kolla resveskor till student present!
Så roligt!
De 8 augusti far jag. Någon mer?
Kram
Sandra

Underbart!

Jag hade lite svårt att sova inatt, igen! Haha. Jag var bara så sjukt exalterad, jag låg och tänkte säkert en timme på vad jag ska hitta på för presenter, de har nämligen haft två svenska au pairer innan mig. Så det blir lite klurigt, men jag borde komma på något.
Varje gång jag tänker på att jag har fått en host family så pirrar det till i hela magen och jag undrar vad fan det är jag har gjort. Men det känns så bra och jag ser så sjukt mycket ifram imot det här!
Något mer jag låg och tänkte på i natt är au pair communityt, jag har tänkt på det förut. Hur vi läser varandras bloggar och peppar varandra och är glada för varandra när det är framsteg  för någons au pair processen. Alla sitter i samma båt och det är nog det som har fört många au pairer samman. Det  är så roligt!
Jag skulle bara villa säga Grattis till http://www.amandaintheusa.blogg.se/ som fick en match samma dag som jag! Men även tack henne för allt peppande. Tyvärr så verkar det inte som vi kommer få åka tillsammans vilket jag verkligen höll tummarna för att vi skulle få göra. Men jag hoppas fortförande!
Sen vill jag även önska lycka till, till http://www.tessusa.blogg.no/ som just nu sitter på ett plan i luften på väg att börja sitt äventyr i USA. Så sjukt roligt för henne!
Idag så är det avslutning för Ungdomsfullmäktige (typ ungdomsråd). Det känns lite tråkigt eftersom jag har varit ordförande där ett år nu och varit med i fyra år. Men det är ett av de många sluten i denna epok. Innan jag far till Usa och börjar en ny epok!
Jag längtar så mycket tills matchen blir oficell! :D
Kram
Sandra

I am going to Alameda California!

Okej så jag skulle  börja skriva om ett inlägg om match 3 som jag hade pratat med tidigare idag. Och berätta att de inte alls var familjen för mig. Men även att jag hade pratat yttligare en gång med match 1 som ville svara på några frågor som jag hade skickat till dem.Och när jag pratade med dem så berättade jag även om att jag har börjat prata med andra familjer. Och de tyckte de var bra att jag gjorde det men de ville att jag skulle hålla kontakt med dem och jag hade frågor eller var osäker på något osv. Efter att jag hade lagt på med dem så kändes det riktigt bra men jag tänkte inte mer på det.
Sen jag gick till min kompis men kom hem ganska snabbt, det kändes som jag behövde vara hemma.

I alla fall till poängen. När jag skulle börja skriva inlägget om skype samtalen med båda familjerna och skulle precis skriva" om Alameda familjen skulle fråga mig att matcha så skulle jag säga ja." Så ringer de! Jag skojar inte! Och det första de säger är "we have talkt" ojoj jag väntar super spännt "we would like you to join us" jag bara brast ut i ett leende! "I would love to" skriker jag nästan ut med ett fett leende på läpparna och på väg att börja storböla av lycka! Det känns så rätt!
Jag sprang in till mamma och började böla och skratta, helt sjukt så snabbt det gick. Min far tycker att det gick för snabbt men känns det rätt så känns det.
Jag måste erkänna i går tvekade jag lite, men när jag fick svar på mina frågor så var det ingen fråga om saken. Det här var familjen för mig.
So there you go. I am going to Alameda!!
Massa lycko kramar
Sandra

Match 3

Så den här familjen dimpade ner i natt i min inkorg och mamman var väldigt snabb med att maila och sa att hon gillade min video och trode att hennes barn skulle gilla mig, jag citerar "Im sure my kids will love you."   Man blev lite glad när hon skrev det. Hon undrade om vi kunde prata på skape (hon addade mig på skape innan jag hade läst mailet varav anledningen till att jag kollade min mail, lite rolig situation). Men eftersom jag var så trött så sa jag att jag gärna vill prata med henne och undrade om det skulle funka imorgon (idag). Vilket det skulle. Så det var riktigt trevligt.
Jag fick läsa deras esay och den var trevlig, jag känner mig lite osäker dock men jag tänkte fråga om det som jag känner mig osäker på idag och se vad hon svarar.
Tråkigt dock att jag inte fick se bilder på barnen men det kanske kommer.
Det gulligaste var när jag precis skulle stänga ner mailen så skrev hon "I watched your video again and I just think you are perfec" Hur sött är inte de? Jag känner inte riktigt att den här familjen är perfekt genom att bara ha läst deras essey, men om hon har den känslan av att se min video så måste den bygga på någonting. How know I may feel the same when I see them!;)

City:Tenafly
State: New Jersy
Children: 2 boys 7 and 5 years old
Pets: Dog
Berättar mer efter att jag har pratat med dem.
Kram Sandra

Match 2

Okej som sagt så vet jag inte så mycket om den här familjen, annat än vart de bor och de heter och antal barn och barnens namn. Men jag tänkte dela det jag vet med er. Jag kommer nämligen inte åt deras esay, så det är derför jag inte vet någonting alls om familjen.
Här är det jag vet:

City: Westport
State: Connecticut
Children: 2 Girls 2 and 4 years old and 2 boys 2 and 9 years old
Pets: Dog
Eftersom jag inget vet om familjen, så kan jag inte säga så mycket annat än att jag är osäker på antalet barn. Det är väldigt avskräckande faktiskt. Fast om de hör av sig så ska jag ge dem en chans, de kan faktiskt vara bra. Jag ska inte tacka nej bara för att de har fyra barn, jag tror att jag kan hantera så många barn. Lite tveksam om åldrarna med. Men det verkar inte som de hör av sig, så det blir nog inget med dem.
När jag läser igenom det här så märker jag att jag är väldigt fram och tillbaka. Men jag vet verkligen ingenting om den här familjen.
Aja, vi får se om de hör av sig.
Kram
Sandra

Match 3

Jag fick yttligare en match. Helt sjukt vad det går snabbt! Men vi får se vad som händer. Jag ville bara berätta det innan jag ska gå och få min skönhetssömn.
Jag tänkte fylla i lite mer om Match 2 och 3 imorgon.
Hoppas alla har haft en bra dag!
Nu ska jag snusa
god natt kramar
Sandra

Skape med Familj 1

Okej jag har just avslutat mitt skape samtal med familj 1. De var riktigt trevliga och var väldigt ärliga. Vilket jag tyckte om. Jag fick veta mer om mitt schema och om familjen. De ställde mig massor av frågor och jag försökte svara så gott jag kunde.
Jag fick även träffa barnen och de var jätte söta och ställde mig massvis av frågor speciellt minstingen. Men de var gulliga och familjen verkade bra. Vi verkade ha samma syn på uppfostran och att vi tyckte att det var viktigt att barnen var ute och att läsa för dem.  Deras barn hade aktiviteter men de gick inte på dem varje vecka utan de tyckte även att de var viktigt att de fick ta de lungt. Vilket även jag tycker.
De verkade som en mysig familj enda nackdelen är att de pratar med en annan au pair och de är mycket längre i deras process. Men vi får se vi skulle hålla kontakten och kanske prata på måndag.
Jag skickade i alla fall i väg ett mail och tackade för samtalet, kände att det skulle ge ett bra intryck. :D
Vi får se vad som händer
Kramar
Sandra

Match 2

Det är riktigt komiskt jag har suttit mer eller mindre framför datorn sen jag kom hem. Och har kollat stup i kvarten om jag har fått mail eller så. Och när jag är borta ca tio minuter och sen kommer tillbaka så har jag fått yttligare en Match.
Jag vet inte så mycket om familjen bara att de fyra barn. Känns lite mycket men jag ger er mer info när jag får deras brev.
Två matchningar på två dagar :P
Nu är det tio min tills jag ska prata med familie 1 önska mig lycka till ;)
Kram
Sandra

Vet inte vart jag ska ta vägen!

Jag har precis städat klart mitt rum. Vilket jag började med direkt när jag kom hem från jobbet. Jag gör allt för att inte tänka på att det är en timme och tio minuter (elva för att vara exakt) tills jag ska prata med med den första host familien. Det har gått otroligt snabbt,  jag fick matchen igåt och vi har bara bestämt tid över mail vi har inte pratat mer över mail eller något sånt. som sagt i går fick jag matchen och idag ska jag prata med dem. Det är sjukt nervigt! Jag vet inte vart jag ska ta vägen nu när jag inte har något att göra längre. Men men det här ska bli spännande. Jag har ingen aning om hur jag ska bete mig vilka frågor jag ska svara på, eller fråga för den delen!
BUT I CAN DO THIS! ;D
kramar
en pirrog sandra

Jag är rolig...

Haha, jag är ju roligt jag har sovit super dåligt inatt eller jag har sovit okej. I alla fall jag har vaknat minst fem gånger och hoppats att det skulle vara morgon så att jag kunde läsa igenom familjens brev igen och tänka ut frågor att ställa dem. Jag skojar inte! När klockan väl ringde kl 9 var det första jag undrade hur jag skulle hinna allt. Jag vill hinna städa mitt rum så jag ger en bra bild av mig själv.  Men jag måste hinna att göra frågor. Hur ska jag hinna det!?
Jag tror det är ganska bra att jag jobbar idag annars så skulle jag gå och spänna mig hela dagen, nu får jag fokusera på något annat. Jag slutar kl 4 så jag borde hinna städa och ta fram lite frågor på tre timmar.
Jag läste även igenom mitt eget brev idag och då insåg jag varför de kanske var intresserade av mig. Eftersom att jag hade skrivit mycket om att jag gillade att vara ute och vara i skärgården. Och de gillade att vara ute och vara vid havet. Så där har vi något gemensamt.
Ska bli riktigt spännande att prata med dem. Så får vi se vad som händer. Jag hoppas inget kommer i mellan vårat samtal för jag är lite nervös och de skulle bara göra mig super nervös.
Jag försöker att inte få mina förhoppningar uppe. Vill inte bli besviken om de inte känns bra eller om det känns bara och de tycker att det inte gjorde det.
Men nu ska jag börja göra mig i ordning för jobbet och se om jag hinner posta mitt polisutdrag till SI. Det kom igår, äntligen!
Jag håller er uppdaterade under dagen!
Morgon kramar
Sandra

I Have a match!

Ojoj det här var inte räknat. Jag har precis kommit hem efter en mysig grillkväll med mina vänner. Och skulle sätta på datorn för att föra över pengar till hon som har sytt min balklänning. Och av ren rutin så kollade jag mailen. "A host familie is intrested in you" O mia magdalena! Jag loggade in på min sida och läste igenom deras brev. De verkade som en riktigt mysig familj och hade intressen som liknade mina egna.
Så jag gick till min bror och berättade för honom (han den enda som var någolunda vaken) och han tog upp datorn och började söka på området och han kollade även på bilderna av familjen och läste lite smått i deras brev. Han sa att de lät vettiga (vilket är extremt bra kritik om de kommer från honom)!
Sen kollade jag min mail igen och då hade ett mail från mamman dimpat ner och hon undrade om jag var intresserad. Jag mailade snabbt tillbaka och sa att jag var väldigt intresserad och att jag gillade deras brev och deras barn såg söta ut.
Jag hoppas de hör av sig så får vi se vad som händer. De ville prata den här helgen, så snart borde jag få en liten känsla av denna familj.
Dont worry I will keep you uppdated! ;D
City: Alameda
State: California
Children: 2 girls 6 and 4 one boy 7 1/2
Pets: Dog
Kram En glad tjej
ps medans jag skrev det hära så fick jag ett svar från mamman. Kl sju imorgon kväll så gäller det! :D

Pepp inför studenten och TOGA!

Så igår hände det saker dagen började med lite firande av mamma och min moster som båda har fyllt år. Sen bar det av till Sandra G där vi peppade med låtfixande till flaket och målande av lakran även de till flaket. Det var riktigt mys och min kreativa förmåga var på topp...HOST
Efter de gick några ut och åt men jag gick hem och åt eftersom jag är nästintill pank sen London. Fixade i ordning mig  efter mycket om och men. Toga är inte så lätt att fixa kan jag säga, sen bar det av till Erik där det var förfest. Riktigt mys var det med bra musik och skratt. Sen vandrade vi till CaD (cotaill and dreams) där toga festen var och då dansade vi som jag inte vet vad. Det var sjukt kul och ett riktigt bra avslut innan studenten.
Underbar dag och här bjuds det på bilder.
Kreativa vänner
Här uttrycker jag min kreativa förmåga...
söta tjejer i toga
mer söta tjejer i toga
Toga, Toga, Toga
Partay
Romans? :P
Ett hav av vita lakarn
Underbar kväll, underbara vänner
Kram
Sandra

London!

Så nu har jag varit hemma från underbara London i två dagar. Det var en alldeles för kort visit och jag skulle definitift velat vara där några extra dagar. De tre dagarna bestod av kolla in se värdigheterna, shopping, pub besök, museum besök, shopping, chilla, shopping, njuta och umgås med underbara människor. Så med andra ord så var resan full av shopping allt var förstås  införskaffat på primark förutom ett par skor.
Men det var förstås personerna som gjorde resan, vi alla umgicks och blev som en stor familj. Vi var tio elever och en lärare. Och jag må säga den läraren är så sjukt chill och man skrattar åt honom hela tiden. Man visste redan från början att resan skulle bli bra med tanke på att jag hade åkt med läraren till Rom förut och folket har man träffat de senaste tre åren och de har alltid varit sjukt underbara.
Men nu ska jag visa er lite bilder från London.
Sen tänkte jag lägga upp ett till inläg om toga festen och peppningen inför studenten. 7 dagar kvar! :D
Big ben
British museum. Känner mig lite liten brevid de masiva pelarna
Middag och pub häng
Mer pub häng
En sång till födelsedagsbarnet
Världens bästa våfflor låg på en tvärgata på oxford street. Gatan hette Duke Street och stället hette Pure Woffle
Lite cill vid picadilly
Allt som jag införskaffade.
Inlägg om Toga kommer strax
Kram
Sandra

RSS 2.0